BLOG

Edwin Sjoers wint Wijkstrijd Nieuwland

Edwin Sjoers heeft het meest duurzame reisprofiel en wint de Wijkstrijd in de wijk Nieuwland in Amersfoort. Sjoers verminderde tijdens de Wijkstrijd zijn CO2-uitstoot met 75%, door meer te fietsen en gebruik te maken van een elektrische deelauto. Tijdens de Wijkstrijd streden 26 inwoners van Nieuwland van 16 oktober tot en met 12 november om het meest duurzame reisprofiel. Sjoers: “We hebben thuis één auto, en die hebben we de hele wedstrijd laten staan!”

Deelnemers die de auto lieten staan en voor een duurzaam vervoeralternatief kozen, spaarden voor punten. Wijkstrijd-coaches stimuleerden de deelnemers om gebruik te maken van e-bike-to-go’s, elektrische deelauto’s en fietsen. Zo draagt de Wijkstrijd bij aan de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid van de Amersfoortse wijk Nieuwland. De Wijkstrijd is een initiatief van Goedopweg, waarin werkgevers en overheden samenwerken aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.

Fietskilometers verdubbeld

Tijdens de Wijkstrijd is het reisgedrag van de deelnemers aanzienlijk veranderd. Waar zij normaal tweederde van hun reizen met de auto maakten, kozen zij tijdens de Wijkstrijd slechts bij een derde van hun reizen voor de auto. Dit bereikten ze door verdubbeling van de fietskilometers en door 23% van de autoritten te vervangen met elektrische deelauto’s. Er is in totaal met slechts 4% meer reistijd een reductie van 37% in CO2 bereikt en 21% vermindering van de reiskosten.

Blijvend gebruik van deelauto’s in Nieuwland

Door het enthousiaste gebruik van de kortingsactie voor de elektrische deelauto’s tijdens de Wijkstrijd, zullen er twee elektrische auto’s in Nieuwland blijven staan om door twee groepen buurtbewoners gezamenlijk te worden geleased.

Goedopweg

De Wijkstrijd is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de U15 (netwerk van werkgevers in de regio) samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.

Enthousiast geworden? Word straatambassadeur!

Duurzaam Nieuwland wil samen met haar bewoners van Nieuwland weer de duurzaamste wijk van Nederland maken. Hiervoor zijn ze op zoek naar straatambassadeurs, want samen kun we dit idee werkelijkheid maken!

Als je je krachten bundelt om duurzamer te gaan leven, maakt dit je inspanningen veel leuker, veel effectiever en veel goedkoper. Denk aan zonnecollectoren, nieuwe ventilatoren of elektrische warmte pompen i.p.v. C.V.-ketels op gas. Of wellicht kan je met je buren een gezamenlijke lease starten voor een elektrische deelauto?
Al deze duurzame initiatieven kunnen jou en je buren veel geld besparen en door het samen te doen, gaat het ook veel sneller.

Samen met een community van straatambassadeurs kunnen we elkaar stimuleren om deze ideeën met steeds meer Nieuwlanders te delen en met hen maatregelen te nemen waardoor Nieuwland daadwerkelijk steeds duurzamer gaat worden.
Stuur een e-mail voor meer informatie.

Wie zijn er genomineerd?

De Wijkstrijd genomineerden zijn bekend! Anke Jorritsma, Edwin Sjoers en Peter Rook maken alledrie kans op de titel ‘Winnaar van de Wijkstrijd in Nieuwland’. Afgelopen maand hebben deze drie Nieuwlanders geprobeerd om zo min mogelijk met hun eigen fossiele auto te reizen en hebben hierbij de meeste punten verdiend.

Zaterdag 25 november zal bekend worden gemaakt wie de Wijkstrijd heeft gewonnen en mogen de genomineerden vervolgens met hun gezin deelnemen aan een diner van Willem&Drees. De winnaar ontvangt ook nog een Beebox – Maaltijdbox van Willem&Drees. Benieuwd wie er gaat winnen? Kom langs op de borrel op 25 november van 16.00 tot 18.00! Mail naar info@wijkstrijd.nl om je aan te melden

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze actie? Neem dan contact op via info@wijkstrijd.nl

Volg Ons

  Facebook

Goedopweg

Goedopweg is een samenwerkingsverband van de provincie Utrecht, gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, werkgevers in de regio (verenigd in de U15) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Disclaimer | Privacy | Copyright © 2017 — Goed op weg / Wijkstrijd