FAQ

Een wedstrijd tussen straatteams in Nieuwland waar je punten kan verdienen door te reizen zonder je eigen fossiele auto. Of je nou de fiets pakt, autoritten deelt, het OV gebruikt of thuis werkt: met elke schone reis verdien je punten! Daarnaast kun je tijdens de wedstrijdmaand met korting een elektrische auto of fiets proberen.

Voor alle Nieuwlanders (18+)! Of je nou al elke dag op de fiets stapt of met moeite uit de auto te krijgen bent: meld je aan en ga de strijd aan tegen andere buurten.

De wedstrijd start op 16 oktober en loopt t/m 12 november. Je kunt je de hele maand nog aanmelden om gebruik te maken van de Buurauto of de deelfiets.

Hoe meld ik me aan?
  1. Meld je aan via wijkstrijd.nl en maak je profiel compleet
  2. Houd tijdens de wedstrijd je reizen bij op wijkstrijd
  3. Laat je de auto staan en kies je voor een alternatief? Dan spaar je punten!
  4. Degene met de meeste punten wint de Wijkstrijd!
Hoe kun je winnen?

Voor elke rit die je maakt rekenen wij de uitstoot uit. Je scoort beter voor bijvoorbeeld een rit op de fiets dan een rit in de auto. Jouw persoonlijke ranking bepaalt hoe je het ten opzichte van je buurtgenoten doet.

Wanneer is de deadline voor aanmelden?

De Wijkstrijd loopt tot 12 november. Tot die tijd kan je je aanmelden en nog punten verdienen.

Ik neem al vaak de fiets kan ik nog steeds meedoen?

Elke duurzame rit is punten waard, dus ook als je al fietst spaar je punten en doe je dus mee voor de prijzen.

Ik wil gebruik maken van de elektrische auto hoe werkt dat?

Meer informatie over de Buurauto actie tijdens de Wijkstrijd vind je hier.

Ik wil gebruik maken van de elektrische fiets hoe werkt dat?

Meer informatie over het gratis gebruik van de e-bike to go vind je hier.

Wat kan ik winnen?

De beste 3 Wijkstrijd deelnemers winnen een diner van Willem & Drees voor het gezin op 25 november in ’t Groene Huis in Amersfoort. De Wijkstrijd winnaar ontvangt ook nog een Beebox maaltijdbox erbij!

Waarom wordt de Wijkstrijd georganiseerd?

Door de uitdaging aan te gaan om een maand minder je eigen auto te nemen ontdek je gezonde, snelle en leuke vervoersalternatieven. En jouw wijk wordt er leefbaarder, veiliger en beter bereikbaar van!

Wie organiseert de Wijkstrijd?

De Wijkstrijd is een initiatief van Goedopweg. Goedopweg is een samenwerkingsverband van de provincie Utrecht, gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, werkgevers in de regio (verenigd in de U15) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Ik woon niet in Nieuwland, kan ik dan meedoen?

Deze Wijkstrijd richt zich enkel op inwoners van Nieuwland. Wilt u ook een Wijkstrijd in uw buurt mail dan naar info@wijkstrijd.nl.

Moet ik alle dagen meedoen?

Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe vaak je tijdens de Wijkstrijd een andere manier van reizen uitprobeert. Soms is het moeilijk om een alternatief te vinden voor een autorit, dit is geen probleem. Probeer dan vooral voor alle reizen die wel vervangbaar zijn, een schoner alternatief te vinden.

Ook het invullen van je reisplanning tijdens de wedstrijdmaand mag je doen wanneer je wilt. We raden je aan om dit minimaal 1x per week te doen zodat het makkelijk bij te houden blijft. Je kunt ook de weken vooruit plannen, dit kan helpen bij het vinden van goede reisalternatieven.

Hoe hou ik mijn reizen bij?

Via mijn.wijkstrijd.nl/login kun je je reiskalender invullen. Geef aan hoe je hebt gereisd en je ziet direct hoeveel punten je verdient. Bij scores zie je het klassement.

Wanneer ben ik de winnaar?

Er zijn drie klassementen. CO2 besparing, Duurzaam reizen en gevarieerd reizen. De top drie van deze klassementen krijgt een diner voor het gezin van Willem&Drees op 25 november. De winnaar van het CO2 besparing klassement is de winnaar van de Wijkstrijd.

Hoe vul ik mijn profiel in?

Bij aanmelding voer je je woonadres in. Daarna vul je een aantal vaste reizen in die je wekelijks maakt. Bijvoorbeeld van huis naar je werk, je supermarkt en je sportclub. Geef hierbij aan met welk vervoermiddel je deze reizen gewoonlijk maakt. Vervolgens maakt ons programma een analyse van jouw reisgedrag en geeft het advies op welke andere manieren jij zou kunnen reizen om zo CO2, tijd en geld te besparen. Wellicht blijkt je auto dan toch niet altijd de beste vervoersoptie!

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze actie? Neem dan contact op via info@wijkstrijd.nl

Volg Ons

  Facebook

Goedopweg

Goedopweg is een samenwerkingsverband van de provincie Utrecht, gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, werkgevers in de regio (verenigd in de U15) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Disclaimer | Privacy | Copyright © 2017 — Goed op weg / Wijkstrijd