Spelregels Wijkstrijd

Voor alle Nieuwlanders! Spaar punten met je straat door zoveel mogelijk de auto te laten staan. Heeft jouw straat de meeste punten gespaard? Dan winnen jullie de Wijkstrijd én een diner met je straatteam!

In het kort

  1. Meld je aan via wijkstrijd.nl en maak je profiel compleet
  2. Houd tijdens de wedstrijd je reizen bij op wijkstrijd
  3. Laat je de auto staan en kies je voor een alternatief? Dan spaar je punten!
  4. Degene met de meeste punten wint de Wijkstrijd!

Hoe werkt de wijkstrijd?

Puntentelling | Voor elke rit die je maakt reken wij de uitstoot uit. Je scoort beter voor bijvoorbeeld een rit op de fiets dan een rit in de auto. Jouw persoonlijke ranking bepaalt hoe je het ten opzichte van je buurtgenoten doet.

Prijzen winnen | Heb jij de meeste punten? Dan win je een diner van Willem&Drees op 25 november!

Meedoen

Aanmelden | Je doet met de Wijkstrijd mee door je aan te melden via mijn.wijkstrijd. 

Profiel aanmaken* | Bij aanmelding voer je je woonadres in. Daarna vul je een aantal vaste reizen in die je wekelijks maakt. Bijvoorbeeld van huis naar je werk, je supermarkt en je sportclub. Geef hierbij aan met welk vervoermiddel je deze reizen maakt. Zo krijg je een overzicht van je nieuwe reispatroon en hoeveel CO2 je hier tijdens de Wijkstrijd mee kunt besparen.

Reisplanner invullen | Plan via mijn.wijkstrijd  per week je reizen. Wij geven je daar alvast suggesties hoe je het best kunt reizen. Je ziet direct hoeveel punten je kunt verdienen, mocht je die week ook zo gaan reizen. Aan het eind van de week vragen we je al je reizen te bevestigen en te verzilveren. Daarna kun je weer een nieuwe week plannen. In de ranking zie je direct hoe jij ten opzichte van andere deelnemers in de wijk scoort.

Wij helpen jou met anders reizen!

Reisadvies krijgen | Op basis van je vaste reisbestemmingen geven wij je een reisadvies waarbij je kunt zien hoeveel deze reis gemiddeld kost, hoeveel CO2 je uitstoot en wat de reistijd is. De score van deze reis zie je terug in de ranking. Je kunt zelf bepalen of je het reisadvies opvolgt of toch kiest voor een alternatief. Het kan zijn dat de auto de enige optie voor je is en het is niet verboden die te gebruiken. Gemiddeld gebruiken deelnemers de auto 50% minder tijdens onze campagnes.

Samen reizen | Wil je samen reizen, dan kan de tool jou matchen met je buren. Elke dag krijg je je samenreis-opties te zien. Je kunt zelf bepalen of en met wie je samen wilt reizen (een soort dating-app voor carpoolen). Je krijgt dan te horen waar je diegene kunt ophalen. Samenreizen levert direct veel punten op én je bespaart de helft aan kosten en CO2-uitstoot, zonder het gemak van de auto te moeten missen.

Alternatief vervoer

Ervaringen delen | Heb je voor het eerst elektrisch gereden, een mooie fietstocht gemaakt of een interessant gesprek gevoerd in de trein of tijdens het carpoolen? Deel dit dan op facebook of stuur je verhaal naar: info@wijkstrijd.nl.

 

* De gegevens van de adressen worden niet openbaar gemaakt, niet gedeeld en zijn afgeschermd voor derden. Wijkstrijd maakt ook geen gebruik van GPS locaties voor het registreren van ritten.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze actie? Neem dan contact op via info@wijkstrijd.nl

Volg Ons

  Facebook

Goedopweg

Goedopweg is een samenwerkingsverband van de provincie Utrecht, gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, werkgevers in de regio (verenigd in de U15) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Disclaimer | Privacy | Copyright © 2017 — Goed op weg / Wijkstrijd